Saving Private Ryan (1998) cu Tom Hanks

4

1998 saving private ryan 220x300 Saving Private Ryan (1998) cu Tom HanksActori: Tom Hanks, Tom Sizemore, Edward Burns, Vin Diesel, Jeremy Davies, Matt Damon

Un film impecabi. Si nu ma refer aici la imaginile prezentate ci la povestea sa si la interpretarea actorilor. Tom Hanks face un rol mare, dar nu cel mai important el fiind “doar nominalizat la premiile Oscar”. Per total filmul a castigat 5 premii ale Academiei in anul respectiv. Personal mi-au placut intotdeauna filmele despre cel de-Al Doilea Razboi Mondial insa filmul acesta este perfect. In enumararea actorilor, din primul rand, nici nu stiam pe care din cei 8 soldati care se afla in prim plan sa nu-l trec. Este primul film mare in care isi face aparitia si Vin Diesel, insa personajul meu preferat este “traducatorul” interpretat de Jeremy Davies.

Dupa ce se implica in invadarea Normandiei de catre Aliati in iunie 1944, Capitanul Miller primeste imgsaving private ryan4 300x193 Saving Private Ryan (1998) cu Tom Hanksordin sa plece dupa recuperarea unui anumit soldat: Ryan, care se parasutase alaturi de compania sa, dupa o greseala, in spatele liniilor inamice. O mama de 4 copii din Statele Unite a fost anuntata ca 3 dintre acestia au murit in razboi, in diverse zone de conflict. La auzul acestei intamplari dramatice, George C. Marshall, ordona ca ce-l de-al patrulea fiu sa fie saving private ryan stunt 1 300x243 Saving Private Ryan (1998) cu Tom Hanksgasit si adus acasa. Tom Hanks joaca rolul capitanului Miller, cel ce-si formeaza o echipa pentru a pleca in cautarea respectivului. Iar de aici incepe actiunea.

Poate pe departe cele mai simpatice faze sunt cele in care apare si traducatorul, un tip fricos cooptat in echipa doar pentru ca stia limba germana si limba franceza. Filmul incepe cu niste secvente cutremuratoare ce sunt replici fidele a ceea ce s-a intamplat in razboi si se termina… frumos. Un film recomandat de filmetari si de toata lumea.

Vizionati trailer:

4 COMENTARII

  1. Filmul e emotionant. Imi plac mult (normal) bataliile. Faza de la inceput, cu debarcarea in Normandia, si lupta de la sfarsit, cu apararea orasului, par simple impuscaturi. Pac-pac! cineva moare.

    Dar e mai mult de atat. In film chiar intelegi cum se lupta, iti dai seama de atmosfera. Si, in cursul bataliei, asa cum se intampla, de exemplu in seria Bourne, nu e vorba doar de actiune, e si de gandire. Lucrurile au o logica si ti se pare firesc ca cativa oameni sa puna la pamant niste tancuri.

    Un film recomandat.

  2. Este o capodopera regizorala, recomand iubitorilor de filme de calitate…O poveste adevarata cutremuratoare ce te tine in suspans tot parcursul filmului! Mi-as dori sa mai vad inca un film de agest gen si de o calitate echivalenta!!!!! DE VAZUT!!!!!!

L膫SA葰I UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.