Inside Man (2006)

4

Există jaful perfect ? Cele mai multe producţii cinematografice ne-au învăţat că nu. Chiar dacă planul pare foarte bine pus la punct mereu apare câte un element neprevăzut care îi trădează pe răufăcători şi aceştia sunt prinşi în cele din urmă. Ocean’s Eleven este un exemplu de film în care lucrurile merg ca pe roate până la final cu amendamentul că în Inside Man nu este jefuită o bancă, ci un cazinou. În cazul băncilor pare mai greu să reuşeşti mai ales dacă vrei să dai lovitura ziua în amiaza mare, cu tot cu clienţii din bancă şi angajaţii unităţii. Pare aproape o sinucidere să te gândeşti că ieşi nevătămat, cu banii şi nimeni niciodată nu te va prinde. Totuşi, autorii jafului din Inside Man pretind că au pus la cale jaful perfect. Oare ?

inside man 1 Inside Man (2006)

Patru persoane echipate în zugravi intră într-una din cele mai importante bănci din New-York În scurt timp, aceste reuşesc să ia ostateci cele 50 de persoane din bancă şi să le supună unei presiuni psihice rar întâlnite. Angajaţii şi clienţii bănci sunt dezbrăcaţi, apoi echipaţi toţi în acelaşi timp de combinezon, iar cine are atitidine de rebel este rapid redus la tăcere. Poliţiştii încearcă toate trucurile posibile şi imposibile, dar liderul grupării care a pus la cale jaful este un tip deosebit de viclean şi reuşeşte să dejoace toate planurile oamenilor legii şi să-i trimită şi pe piste false de câteva ori. Surpriza vine la final când poliţiştii descoperă că faptele nu s-au întâmplat întocmai cum au crezut iniţial.

inside man 2 300x194 Inside Man (2006)

Regizorul Spike Lee nu ne oferă un jaf clasic al unei bănci aşa cum credem iniţial.Vom descoperi care este motivaţia reală a autorilor acţiunii pe măsură ce înaintăm în film şi vom afla ce alte lucruri ascunde acea bancă în afară de bani, evident. De asemenea, Inside Man are şi 2-3 momente când zici că totul s-a terminat, dar vei descoperi că acelea erau doar finaluri false şi povestea merge un pic mai departe. Una peste alta, Inside Man este un film agreabil, cu o distribuţie excelentă, în care şi-a făcut loc şi o actriţă româncă (într-un rol secundar, e adevărat) şi o poveste antrenantă.

Vizionaţi trailer:

4 COMENTARII

  1. superb film intradevar……un jaf atat de ‘frumos’….cliwe si denzel magistrali…..merita vazut:)……

  2. De acord cu Francisc. Filmul este penibil, film de copii. Imi pare rau cand vad vreun actor preferat..ca se prostitueaza astfel, prin productii de gen.. In cazul acesta, Denzel W. Despre antitalentu’ ala.. Owen, ca niciodata nu-i retin numele.. no comment, pe el il inteleg, nici nu l-as vedea facand cine stie ce rol.. prin cine stie ce film.. So.. distributia, ai nimerit cuvantul potrivit.. excelenta, exceptandu-l pe Owen bineinteles, povestea..da.. antrenanta, ar fi putut iesi ceva bun, agreabil.. nu tocmai, plictisitor mai degraba.. Nu-l recomand. Nota 4.. si sunt indulgent.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.