Transformers: Age of Extinction (2014)

0

Ajuns la al 4-lea film din serie, Transformers a devenit clar un punct de reper pentru blockbuster-urile mega explozive, cu putin efort scenografic si scamatorii cat cuprinde. Existenta celei de-a patra parti se pare ca provine din atasamentul regizorului care si-a dat seama ca nu poate renunta inca la franciza. Sau la ideea de a face foarte multi bani prin a repeta actiunea din fiecare film, as zice eu. Si sa fiti pregatiti, se apropie si Transformers 5, pentru ca de ce nu, bani sunt, idei de scenariu decent, nici pe departe.

117476 gal 460x309 Transformers: Age of Extinction (2014)

Dupa evenimentele din Transformers: Dark of the Moon, jumatate din orasul Chicago a fost distrus, iar Autobotii si Decepticonii au disparut fara urma. In prim-plan il avem pe Cade Yeager, un inventator adus aproape in pragul saraciei, care incearca sa isi castige existenta sa si pe a fiicei sale de 17 ani. Un grup de puternici oameni de afaceri si cercetatori forteaza limitele tehnologiei peste ceea ce poate fi controlat – asta 卯n timp ce ce Pamantul devine centrul de interes al unei stravechi si reale amenintari a Transformerilor.

117470 gal 460x213 Transformers: Age of Extinction (2014)

Michael Bay a recunoscut ca face filme pentru adolescenti, asa ca in aceasta parte nu lipseste blonda cu picioarele perfecte la 17 ani si al ei 鈥漅omeo鈥 care o salveaza de fortele raului si tatal super protector care nu isi lasa fata sa se apropie de baieti. Pf, era nevoie de drama si iubire pentru adolescentele ce isi vor insoti iubitii la film. Spre final, cand lupta e mai crancena, lucrurile au devenit tot mai obositoare. Pentru ochii, pentru urechi, e greu sa rezisti 165 de minute (!) la tehnologia IMAX cand totul iti explodeaza si ti se arunca in fata. Tot ce mi-am dorit era ca ultimele 40 de minute sa se sfarseasca odata mai repede. Nu stiu de ce Bay insista sa transforme ceva ce ar trebui sa fie entertaining intr-o corvoada care dureaza extraordinar de mult. Transfomers 4 nu e nicio revelatie in materie de efecte, sunt foarte bune, intr-adevar, dar nu au descoperit ei apa calda la capitolul asta. Mi-a placut chiar mult primul film din serie, era fresh, cu replici ce nu-ti dadeau dureri de cap, un curs al actiunii cat de cat logic, dar a venit vremea ca Bay sa ia totusi o pauza. Cinci parti e deja mult prea mult. 馃檪

Vizionati trailer:

L膫SA葰I UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.