60 de filme romantice/de dragoste de vazut (2)

11

Luna februarie este cunoscută internațional ca luna iubirii, în care poți petrece timp de calitate cu persoana dragă, iar în condițiile actuale, cea mai bună soluție este un film care să placă ambilor îndrăgostiți. Deși există ideea preconcepută că peliculele romantice sunt doar pentru femei, în acest top se pot regăsi filme pentru toate vârstele și gusturile, variind de la filme de epocă la filme contemporane care nu se sfiesc în a folosi umorul. Așa că în acest an, cu siguranță unul dintre următoarele titluri va atrage atenția și va oferi o rezolvare binevenită la planurile de Sf. Valentin anulate din cauza vremii.

Lista cu celelalte 30 de filme, din cele 60, o gasiti aici.

1. Jezebel (1938) – [Câștigător a 2 Premii Oscar]

Acest film a fost întotdeauna sub umbra producției mult mai mari „Gone With the Wind”, ambele fiind lansate în aproape aceeași perioadă și având anumite asemănări. Dar spre deosebire de Scarlett O’Hara, Jezebel (Bette Davis) are o încăpățânare aproape infantilă care ajunge să îi ruineze relația cu Preston Dillard (Henry Fonda). Dar cu timpul, tânăra regretă acțiunile din trecut și face efoturi vizibile de a se schimba în încercarea de a relua legătura, trecând peste propriul orgoliu.

Annex Davis Bette Jezebel 06 460x361 60 de filme romantice/de dragoste de vazut (2)

2. Cassablanca (1942) – [Câștigator a 3 Premii Oscar]

Unul dintre cele mai cunoscute filme romantice din istorie, ce prezintă relația imposibilă dintre Rick Blaine (Humphrey Bogart) și Ilsa Lund (Ingrid Bergman). Această producție pune accentul pe efectul devastator al războaielor și cum diferența de ideologii poate cauza rupturi permanente.

casablanca 460x339 60 de filme romantice/de dragoste de vazut (2)

3. Adam’s Rib (1949)

Bătălia dintre sexe nu a fost niciodată prezentată cu o doză mai mare de ironie ca în relația dintre Adam (Spencer Tracy) și Amanda Bonner (Katherine Hepburn), un cuplu de avocați. Aceștia se luptă în sala de judecată într-un caz de adulter și tentativă de omor, fiecare încercând să câștige procesul pentru a-și susține propriile convingeri referitoare la discriminarea femeilor. Tensiunea este palpabilă și atinge apogeul în momentul în care cei doi încep să joace murder și să se folosească de slăbiciunile celuilalt.

adams rib2 460x345 60 de filme romantice/de dragoste de vazut (2)

4. Sabrina (1954) – [Câștigător a 1 Premiu Oscar]

O proveste în care o simplă fată de șofer ajunge să capteze atenția ambilor moștenitori ai unei averi impresionante, după ce schimbă aproape totul, de la îmbrăcăminte la modul în care vorbește. Deși este prinsă într-un triunghi amoros cu doi frați, ea face la final decizia corectă, în sfârșit realizând că personalitatea este mai importantă decât frumusețea.

Humphrey Bogart with Audrey Hepburn william holden Sabrina 1954 audrey hepburn 22896664 500 375 460x345 60 de filme romantice/de dragoste de vazut (2)

5. An Affair to Remember (1957)

Filmul este bazat pe ideea conform căreia dragostea poate învinge absolut totul, inclusiv dizabilități și poate reda speranța. O întâlnire la bordul unei nave transatlantice le schimbă viața personajelor principale, acestea reușind să se regăsească peste o perioadă în aglomeratul New York.

an affair to remember 01 460x355 60 de filme romantice/de dragoste de vazut (2)

6. Love Story (1970) – [Câștigător a 1 Premiu Oscar]

Un tânăr moștenitor este pregătit să renunțe la siguranța financiară și la propria familie pentru o relație cu o fată săracă, dar care are un caracter demn de admirat. Filmul prezintă o situație puțin probabilă, dar dialogul este memorabil, având una dintre cele mai faimoase replici din filmele romantice – „Love means never having to say you’re sorry”.

love story1 460x296 60 de filme romantice/de dragoste de vazut (2)

7. The Way We Were (1973) – [Câștigător a 4 Premii Oscar]

Dovada că uneori oamenii aleg calea mult mai simplă, care le va aduce satisfacția imediată, în loc să persevereze. Hubbell (Robert Redford) este un tânăr talentat, dar deloc motivat, ce face parte dintr-o clasă socială ridicată, iar Katie (Barbra Streisand) este un activist politic care consideră că trebuie să lupți pentru lucrurile în care crezi cu tărie. Relația lor este damnată de la început din cauza diferențelor, dar pe măsură ce trece timpul fiecare realizează că și-au impus niște imagini ale propriilor persoane care nu au echivalentul în realitate.

Way We Were 460x334 60 de filme romantice/de dragoste de vazut (2)

8. Somewhere In Time (1980)

Ce poate fi mai captivant decât un film care conține călătorii în timp și o iubire care sfidează legile fizicii? Poate o producție ce conține un scenariu plauzibil. Dar în ciuda premisei nefericite de la care pornește, această peliculă rămâne una dintre cele mai notabile din categoria romance.

somewhere in time 198091 460x317 60 de filme romantice/de dragoste de vazut (2)

9. When Harry Met Sally (1989) – [Nominalizat la 1 Premiu Oscar]

O altă comedie romantică care o are în rol principal pe Meg Ryan, de aceasta dată avându-l ca partener pe Billy Crystal.  Producția încearcă să demonstreze că bărbații și femeile nu pot fid oar prieteni pentru că întotdeauna intervine tensiunea sexuală, evidentă pe tot parcursul filmului.

When Harry Met Sally 093 460x258 60 de filme romantice/de dragoste de vazut (2)

10. Pretty Woman (1990) – [Nominalizat la 1 Premiu Oscar]

Filmul prezintă visul multor femei, acela de a întâni un bărbat amuzant, atragător și cu resurse financiare deloc de neglijat, care să le schimbe brusc viața. Julia Roberts interpretează rolul lui Vivian Ward, o prostituată din Los Angeles, care are norocul să îl întâlnească pe Edward Lewis (Richard Gere), un cunoscut om de afaceri. Pe toată durata relației lor, diferențele dintre cei doi devin vizibile, profesia lui Vivian fiind un subiect delicat.

pretty woman 2 460x345 60 de filme romantice/de dragoste de vazut (2)

11. Beauty and the Beast (1991) – [Câștigător a 2 Premii Oscar]

Filmul copilăriei care ne-a învățat să privim dincolo de aparențe și că adevărata valoare nu stă în frumusețe. Bazat pe o poveste franceză din 1700, morala este la fel de adevărată și astăzi, nu înfățișarea este importantă, ci substratul emoțional. De asemenea, se mizează pe ideea că oamenii se pot schimba în anumite împrejurări și pot deveni mai buni.

beauty and the beast movie3 460x261 60 de filme romantice/de dragoste de vazut (2)

12. The Mirror Has Two Faces (1996) – [Nominalizat la 2 Premii Oscar]

Momentul stânjenitor în care într-o căsătorie care exclude sexul începe să apară o tensiune sexuală care îngreunează relația și chiar duce la destrămarea acesteia. Barbra Streisand interpretează rolul unei profesoare de engleză care este de accord să se căsătorească cu un coleg, legătura fiind bazată în exclusivitate pe calitățile psihice. În momentul în care aceasta decide să își schimbe înfățisarea în speranța că va atrage atenția soțului ei, acesta reacționează într-un mod neașteptat.

mirror 460x230 60 de filme romantice/de dragoste de vazut (2)

13. Romeo + Juliet (1996)

Această adaptare a piesei clasice conține toate elementele dramatice cunoscute, la care se adaugă accente italienești amuzante, arme și Leonardo DiCaprio.

romeo juliet 460x305 60 de filme romantice/de dragoste de vazut (2)

14. You’ve Got Mail (1998)

Ce se întamplă în momentul în care nu cunoști persoana de care te îndrăgoștești? Sau atunci când acestea este de fapt cel mai mare rival al tău? Unul dintre primele filme care tratează subiectul relațiilor virtuale și implicațiile lor îi are în rolurile principale pe Tom Hanks, care deține un lanț important de librării, și Meg Ryan care încearcă să își salveze mica afacere într-o lume corporatistă.

you ve got mail original 460x258 60 de filme romantice/de dragoste de vazut (2)

15. Never Been Kissed (1999)

Oricine își dorește să se întoarcă la fostul liceu, dar de această dată să facă parte din grupul copiilor populari. Josie (Drew Barrymore) chiar reușește acest lucru, în căutarea unei povești senzaționale pentru ziarul la care lucrează, dar anumite evenimente o împiedică să își ducă la bun sfărșit misiunea.

ive never been kissed 460x296 60 de filme romantice/de dragoste de vazut (2)

16. Cruel Intentions (1999)

Un film romantic pe care îl apreciază și bărbații, „Cruel Intentions” arată cum un pariu poate lua o întorsătură mai bizară decât înțelegerea originală. În misiunea de a corupe o tânără virgină, Sebastian (Ryan Phillippe) ajunge să se îndrăgostească de ea, spre dezamăgirea lui Katrhryn, sora vitregă a acestuia.

cruel intentions cruel intentions 5954465 852 480 thumb 630x354 32836 460x258 60 de filme romantice/de dragoste de vazut (2)

17. 10 Things I Hate About You (1999)

Varianta modernă a piesei „Îmblânzirea scorpiei” îi are în rolurile principale pe Kat Stratford (Julia Stiles) și Patrick Verona (Heath Ledger) și este filmul de referință al adolescenților. O poveste relativ complicată, în care sunt inserate orgolii imense și interpretări greșite a devenit a devenit pelicula-cheie pentru fetele tinere cu opinii bine formate care încă așteaptă să apară băiatul destul de puternic să le facă față.

10 things 460x258 60 de filme romantice/de dragoste de vazut (2)

18. Sweet November (2001)

O lună în compania persoanei potrivite îți poate schimba percepția asupra vieții, așa cum este prezentat în acest film ce îi are în rolurile principale pe Keanu Reeves și Charlize Theron. Deși este conștientă că va muri în curând, Sara este pregătită să își ofere o lună din viață lui Nelson, știind că îl va face să își schimbe întregul comportament și fond moral.

sweet november 460x306 60 de filme romantice/de dragoste de vazut (2)

19. Moulin Rouge! (2001) – [Câștigător a 2 Premii Oscar]

Încă un caz în care profesia personajului principal feminin este un impediment în relație, de data aceasta fiind vorba de Satine (Nicole Kidman), una dintre vedetele cabaretului Moulin Rouge din Franța. Povestea dintre ea și Christian (Ewan McGregor) pare imposibilă la prima vedere, dar ei demonstrează că dragostea poate învinge (aproape) tot.

moulin 460x345 60 de filme romantice/de dragoste de vazut (2)

20. America’s Sweethearts (2001)

Un triunghi amoros compus din Catherine Zeta-Jones, Julia Roberts și John Cusack este ascuns de privirile jurnaliștilor în speranța ca ultimul proiect cinematografic pe care îl promovează va avea success. Din păcate, condiții mentale șubrede și urmărirea propriilor interese fac ca planul să devină și mai complicat, spre oroarea lui Lee Philips (Billy Crystal), un agent hotărât.

americas sweethearts 1 460x303 60 de filme romantice/de dragoste de vazut (2)

21. Sweet Home Alabama (2002)

Melanie ( Reese Witherspoon) este o tânără ambițioasă, perfect manierată și care pare să aibă și trecutul pe măsură. Din păcate, ea are déjà o căsătorie la activ, din care trebuie să iasă rapid pentru a-și putea începe viitorul alături de Andrew (Patrick Dempsey).

Sweet Home Alabama 03 60 de filme romantice/de dragoste de vazut (2)

22. Jeux d’enfants (2003)

Un film neconvențional care demonstrează că și orgoliile pot fi depășite și că dragostea este un joc, până într-un anumit punct. Doi tineri încăpățânați care par să trateze relația lor în mod superficial, dar care sunt de fapt îngroziți de implicațiile pe care le-ar putea avea o legătură de durată, serioasă. Aceștia ajung să fie obsedați de micul lor joc care le invadează fiecare aspect al vieții.

jeux 460x287 60 de filme romantice/de dragoste de vazut (2)

23. Something’s Gotta Give (2003) – [Nominalizat la 1 Premiu Oscar]

Doar un personaj interpretat de Jack Nicholson poate să aibă relații atât cu fiica, cât și cu mama (Diane Keaton). Din păcate pentru el, se îndrăgostește de cea din urmă, lăsând trecutul, de aventuri cu femei care au sub 30 de ani, în spate.

somethingsgottagive 460x252 60 de filme romantice/de dragoste de vazut (2)

24. Brokeback Mountain (2005) – [Câștigător a 3 Premii Oscar]

Această dramă romantică demonstrează faptul că dragostea poate să apară în cele mai neobișnuite condiții și să dea peste cap viziunea oamenilor despre viață. Chiar și într-o comunitate conservatoare, unde homosexualitatea este un subiect tabu, iar oamenii sunt educați de mici să reprime orice porniri sau gânduri de acest fel, sentimentele nu pot fi ascunse la nesfârșit. Povestea de iubire pe care se bazează filmul trece de barierele impuse de societate, demonstrând că iubirea este pură în orice formă s-ar regăsi.

brokeback mountain 460x313 60 de filme romantice/de dragoste de vazut (2)

25. Pride and Prejudice (2005) – [Nominalizat la 4 Premii Oscar]

Adaptarea cinematografică după romanul cu același nume, scris de Jane Austen, reușește să redea cu exactitate momentele emoționante dinaintea începerii unei relații, mai ales în condițiile în care toți factorii sunt împotriva acestui lucru. O prezentare detaliată a unei societăți unde statutul și averea sunt totul, care o are ca personaj principal pe Elizabeth (Keira Knightley), o tânără hotărâtă, care cunoaște regulile sociale ale vremii, dar care nu se sfiește să spună exact ceea ce gândește.

ptride 460x305 60 de filme romantice/de dragoste de vazut (2)

26. Memoirs of a Geisha (2005) – [Câștigător a 3 Premii Oscar]

O ecranizare spectaculoasă a operei cu același nume, filmul prezintă povestea unei fetițe care forțată de împrejurări ajunge la o casă de gheișe, urmând ca și ea să devină una. Pelicula se axează pe relațiile ostile dintre femeile din Japonia la începutul secolului XX, și pe faptul că nu doar frumusețea este cea care scoate geișele în evidență.

memoirs 460x307 60 de filme romantice/de dragoste de vazut (2)

27. The Holiday (2006)

Dacă ai putea să faci schimb de locuințe cu cineva pe perioada sărbătorilor, ai face-o? Personajele interpretate de Kate Winslet și Cameron Diaz au făcut acest lucru, doar ca să descopere că dragostea apare exact unde nu te aștepți.

The Holiday 1171290896 460x306 60 de filme romantice/de dragoste de vazut (2)

28. Becoming Jane (2007)

Povestea lui Jane Austen (Anne Hathaway), autoarea romanului „Pride and Prejudice” – a cărui ecranizare se află și ea pe această listă- arată ce moment din viața ei au fost decisive pentru aceasta și cum a ajuns să scrie unele dintre cele mai citite cărți din istorie.

b 460x277 60 de filme romantice/de dragoste de vazut (2)

29. Love and Other Drugs (2011)

Anne Hathaway apare iar pe listă, de această dată în compania lui Jake Gyllenhaal, împreună formând un cuplu neobișnuit, care are de-a face cu o boală serioasă și cu încercări repetate de respingere. Deși lucrează la o companie farmaceutică, Jamie este incapabil să gasească un tratament permanent pentru afecțiunea lui Maggie, dar este dispus să își schimbe profesia în căutarea unui leac.

love and other drugs movie poster 460x306 60 de filme romantice/de dragoste de vazut (2)

30. Jane Eyre (2012) – [Nominalizat la 1 Premiu Oscar]

Chiar și persoanele introvertite, care la prima vedere nu par să aibă absolut nimic ieșit din comun, își pot găsi jumătatea conform acestui film. Jane (Mia Wasikowska) este urmărită de ghinion pe tot parcusrul vieții până în momentul în care ajunge în casa lui Rochester (Michael Fassbender), un bărbat excentric cu numerose secrete.

janeeyre2011 460x306 60 de filme romantice/de dragoste de vazut (2)

Lista cu celelalte 30 de filme, din cele 60, o gasiti aici.

11 COMENTARII

 1. […] 60 de filme romantice/de dragoste de vazut (2) […]

 2. Din categoria grea recunosc ca n-am apucat sa vad multe din filmele clasice de dragoste, dar este timp sa recuperez… Uitandu-ma peste lista mi-am amintit de “You’ve got mail” care mi-a placut la nebunie, si stau si ma gandesc unde a disparut Meg Ryan?? o actrita atat de buna nu a mai aparut intr-un film de nu mai tin minte cand…. in schimb sunt promovate atatea non-valori.. pacat

 3. Cred că de aici nu ar trebui să lipsească pelicule ca:
  1. Out of Africa
  2. Ghici cine vine la cină
  3. Horse wisperer
  4. The wedding date
  5. The wedding
  6. Pillow talk
  7. Propunere indecentă
  8. The bodyguard
  9. My fair lady
  10. Random hearts

  asta ca să mă refer decât la câteva dintre filmele care îmi vin în minte acum și pe care le-am văzut și revăzut cu placer de-a lungul timpului!!

 4. […] Lista cu celelalte 30 de filme, din cele 60, o gasiti aici. […]

 5. De departe cel mai bun film de dragoste facut vreodata este PACIENTUL ENGLEZ , o capodopera un film de arta de mare valoare , o poveste de dragoste senzationala… Alaturi de el putem pune filmul LEON sI DRAGOSTE IN VREMEA HOLEREI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.